Partnereink

Hazai Partnereink

Prof. Korondi Péter, Kovács Bence, Szayer Géza, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszékének munkatársai a robottechnika, mechatronika és informatika területén segítik kutatásainkat.

Dr. Kovács Szilveszter, Krizsán Zoltán, és Vincze Dávid a Miskolci Egyetem, Általános Informatikai Tanszékének munkatársai az informatika és mesterséges intelligencia területén segítik kutatásainkat.

Prof. Sasvári-Székely Mária, DSc és Dr. Rónai Zsolt, PhD, a Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézetének munkatársai génpolimorfizmusok azonosításában és genotipizálásban segítik kutatásainkat.

Topál József, DSc etológus, aki azóta az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet munkatársa, kollégánk volt a jelenlegi kutatócsoport elődjében. Így már 1998 óta szoros együttműködésben dolgozunk a kutya szociális és kognitív képességeinek tanulmányozásán, az utóbbi években pedig különösen fontos segítséget kapunk tőle a kutya-gyerek összehasonlító vizsgálatok területén.

Külföldi Partnereink

Prof. Kerstin Dautenhahn az Adaptív Rendszerek Kutatócsoport vezetője a Hertfordshire-i Egyetemről (http://adapsys.feis.herts.ac.uk/) és Professor Krzysztof Tchon (http://www.zoominfo.com/#!search/profile/person?personId=1591980467&targetid=profile) a Wroclaw-i Műszaki Egyetem (http://www.portal.pwr.wroc.pl/index.dhtml) Informatikai és Robotikai Intézetének vezetője a társrobotok hatékony és hiteles szociális viselkedésének kifejlesztésében segíti kutatócsoportunk munkáját.

Prof. Robert Wayne (University of California, Los Angeles) és munkacsoportja a kutya és farkas genom egyes – adatbázisokban még el nem érhető – szakaszait teszik számunkra hozzáférhetővé, amik eddig még nem ismert polimorf lókuszok azonosításának kiindulópontjai lehetnek.