Dr. Bunford Nóra Junior Prima díjas

Dr. Bunford Nóra Junior Prima díjas

Tanszékünk munkatársát, Dr. Bunford Nórát Junior Prima díjjal tüntették ki 2017. november 24-én a Magyar Tudományos Akadémián.

Dr. Bunford Nóra a diszfunkcionális érzelmi feldolgozás etiológiai és patofiziológiai alapjait, viselkedésbeli megjelenéséit, illetve ezek többmódszeres mérését kutatja. Érdekli az érzelmi feldolgozás alap- és összehasonlító kutatása is, e kutatások eredményeit felhasználva és továbbgondolva az alkalmazott kutatás területén foglalkozik az érzelmi feldolgozás különféle negatív funkcionális következményeivel és releváns farmakológiai és pszichoszociális kezelések fejlesztésével és kiértékelésével.

A Junior Prima díjjal 2007 óta tüntetik ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalokat több kategóriában, a tudomány az egyetlen, ahol a korhatár 33 év. Az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok, valamint a Magyar Fejlesztési Bank által felkért ajánlók minden évben számos jelölt elismerésére tesznek javaslatot. Idén 58 fiatal tehetséget terjesztettek fel a díj elnyerésére, a szakmai zsűri közülük választotta ki azt a tíz tudós kutatót, akik fiatal életkoruk ellenére nemzetközi szinten is magasan jegyzett tudományos kutatási eredményekkel, publikációkkal büszkélkedhetnek. Az erős mezőnyben végül a publikációk, előadások, hivatkozások számán túl, a kutatott területen elért tudományos nóvumok alapján dőlt el a díjak sorsa.

Az elsimeréseket Lovász László, az MTA elnöke, Juhász Edit, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója adta át a díjazottaknak.

Nóra a képen az első sorban középen látható.

Gratulálunk!

elte.hu

index.hu