Abdai Judit a 2021/2022-es ÚNKP legjobbjai között

Abdai Judit a 2021/2022-es ÚNKP legjobbjai között

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) a kormány által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram, amelynek célja a hazai kutatói utánpótlás, a tudományos pályán való elindulás, majd pályán tartás támogatása.

A 2021/2022-es felhívásra csaknem 800 érvényes pályázat érkezett az ELTE-re, ebből 345 nyerte el a támogatást. A 2021/2022-es program zárásaként az ELTE 2022. augusztus 31-én online intézményi zárókonferenciát szervezett, ezáltal lehetőséget biztosítva a nagyközönség számára is az előadásokba való betekintésre és az izgalmas, nemzetközi beágyazottsággal rendelkező, a társadalom számára is hasznos kutatási eredmények megismerésére.

A záró beszámolókat bíráló szakmai bírálóbizottságok végül kiválasztották a lezárult pályázat legkiemelkedőbb kutatásait, így munkatársunk, Abdai Judit „Mesterséges szociális ágens minimálisan szükséges viselkedéskészletének kutatása” című beszámolóját is. Gratulálunk Judit! A kutatásról készült videóbeszámoló itt tekinthető meg: