Malackutatáshoz PhD hallgatókat keresünk

Malackutatáshoz PhD hallgatókat keresünk

Új kutatások indulnak az ELTE Etológia Tanszékének neuroetológiai kutatócsoportjában Andics Attila vezetésével, az alábbi PhD témalehetőségekkel:

Malacok szociális kogníciójának egyedfejlődése. A projekt társállatként tartott, emberi családban nevelt törpemalacok tanulási, szociális és kommunikációs képességeinek etológiai szemléletű viselkedéses és kognitív idegtudományi vizsgálatait tartalmazza majd. A jelölttel szemben elvárás egy releváns mesterdiploma (biológia, pszichológia, állatorvos-tudomány, kognitív tudomány stb.), a kutatói motiváció, a magabiztos angol és magyar nyelvtudás, az önálló munkavégzés és a csapatban dolgozás képessége; továbbá előnyt jelent a következők közül minél több megléte: malacok vagy más haszonállatok ellátásában vagy nevelésében tapasztalat, állattréneri tapasztalat, kísérletezési tapasztalat releváns témában, jó kommunikációs és szervezőkészség, gyakorlatiasság.

Szótanulás vizsgálata összehasonlító viselkedéselemzési, fMRI és EEG módszerekkel háziállatokon. A projekt kutyák és törpemalacok beszédértési, szótanulási és vokális kommunikációs képességeinek pszicholingvisztikai szemléletű viselkedéses és kognitív idegtudományi vizsgálatait tartalmazza majd. A jelölttel szemben elvárás egy releváns mesterdiploma (biológia, pszichológia, kognitív tudomány, nyelvészet stb.), a kutatói motiváció, a magabiztos angol nyelvtudás, az önálló munkavégzés és a csapatban dolgozás képessége; továbbá előnyt jelent a következők közül minél több megléte: pszicholingvisztikai alaptudás, állattréneri tapasztalat, etológiai, pszichológiai vagy kognitív idegtudományi kísérletezési tapasztalat, erős statisztikai alaptudás.

Bővebb információ és jelentkezés itt:
Andics Attila, ELTE TTK Etológia Tanszék, attila.andics@gmail.com

Érdemes minél előbb felvenni velünk a kapcsolatot, hogy tudjunk segíteni az ELTE Biológia Doktori Iskolába való hivatalos jelentkezésben, amelynek határideje: 2017. május 31.