Dr. Salamon Attila szakmai önéletrajza

Születési hely, idő: Budapest, 1982. április 25.
Nemzetiség: magyar
Végzettség: okleveles agrármérnök (törzsállattenyésztő, állati termék előállító és feldolgozó) – 2005
Elérhetőség: +36-1-411-6500 belső mellék: 8650
E-mail:
 dr.attila.salamon@gmail.com

Tanulmányok:
2009-2015            Biológia és Környezettudományi Kar; University College Dublin, Írország
2000-2005            Szent István Egyetem, Mezőgazdaság és Környezettudományi Kar, Gödöllő

Nyelvtudás: angol (középfok), holland (középfok)

Tudományos fokozat: PhD (biológia és környezettudomány) – 2015

Szakmai tevékenység, beosztások:
2019-                    Tudományos segédmunkatárs, MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport
2017-2019             Állattenyésztési gyakornok, ORVIA Magyarország Kft., Sükösd
2009-2016             Demonstrátor, Biológia és Környezettudományi Kar, University College Dublin, Írország
2008-2017             Baromfi szakértő, Ballyrichard Farm, Arklow, Írország
2005-2006             Irodai alkalmazott, Magyarországi Strucctenyésztők Közhasznú Egyesülete, Budapest

Társasági Tagság:
2009-                     Tag, World’s Poultry Science Association
2013-                     Akkreditált Tag, British Society of Animal Science
2016-                     Szerkesztőségi Tag, International Journal of Poultry Science

Hazai és külföldi ösztöndíjak:
2003-2004             SOCRATES/ERASMUS, Wageningen University, Hollandia

Szakmai elismerések, díj:
2014                     Youth Program, XIV. European Poultry Conference, Stavanger, Norvégia

Legjelentősebb 5 publikáció (5 éven belül):
Salamon, A., Száraz J., Miklósi, Á., Gácsi, M. 2020. Movement and vocal intonation together evoke social referencing in companion dogs when confronted with a suspicious stranger. Animal Cognition, 23 (5), 913-924.

Salamon, A. and Kent, J.P. (2020) The double-yolked egg: from the ‘miracle of packaging’ to nature’s ‘mistake’. World’s Poultry Science Journal, 76 (1), 18-33.

Salamon, A. (2020) Fertility and hatchability in goose eggs: a review. International Journal of Poultry Science, 19 (2), 51-65.

Salamon, A. and Kent, J.P. (2016) Manual egg turning is necessary for optimal hatching in geese. International Journal of Poultry Science, 15 (2), 57-61.

Salamon, A. and Kent, J.P. (2016) Yolk size and ovulation order determine fertility within double-yolked duck (Anas platyrhynchos domesticus) eggs. Reproduction, Fertility and Development, 28 (4), 440-445.